nieuws

Haagse straat in klassieke stijl

Architectuur

De Haagse wijk Transvaal kent een fikse gedaanteverwisseling. Werd eerst het zuidelijke deel aangepakt nu krijgt het noordelijke deel een fikse opknapbeurt. Zo gaat de nieuwe Reitzstraat uit 110 woningen bestaan, zeventig eengezinswoningen (koop) en veertig appartementen (huur).

Haagse straat in klassieke stijl

 De straat krijgt ook twee bedrijfsruimten en een afgesloten parkeerterrein met 48 plaatsen. De bouw is een gezamenlijk project van corporatie Staedion en ontwikkelaar Thunnissen. Staedion stelt de grond beschikbaar en neemt veertig sociale huurappartementen af.

De woningen worden volgens de lean-methode bouwen, wat resulteert in een bouwtijd van ongeveer veertig werkdagen per eengezinswoning. Ze worden gebouwd in de ‘klassieke Haagse stijl’met onder meer daklijsten, rood-oranje bakstenen en witte kozijnen.

Reitszstraat Den Haag 

Staedion pakt de openbare ruimte aan. De woningen worden gefaseerd opgeleverd in 2014 en begin 2015.

Reageer op dit artikel