nieuws

Bouwstart RijswijkBuiten

Architectuur

Morgen slaat minister Blok de eerste paal voor RijswijkBuiten, een project van 3500 duurzame woningen in Rijswijk. De locatie is opgedeeld in drie gebieden: Sion, ’t Haantje en Pasgeld en komt in een groene omgeving met water.

Bouwstart RijswijkBuiten

 

 

 

Behalve dat minister Blok aftrapt voor de bouw van de totale stadsvernieuwing wordt ook de eerste paal geslagen voor het deelgebied Sion. Hier komen 1200 woningen. Dit deelgebied wordt gekenmerkt door zijn geschiedenis van het  voormalige kloostercomplex en de daarbij behorende buitenplaats.

Volgens de projectontwikkelaars moet RijswijkBuiten, de duurzaamste wijk van Nederland worden. In de nog te bouwen huizen zijn allerlei energiebesparende maatregelen genomen. Zo krijgen de huizen zonnepanelen voor het opwekken van energie, en zorgt bodemwarmte voor de verwarming. De douche haalt warmte uit het wegspoelende water.

Ook wordt in het eerste deelplan, Sion, gebruik gemaakt van de natuur. Door de wijk heen lopen geen kaarsrechte straten, maar slingerende groene paden, veelal autoluw, waardoor kinderen op straat kunnen spelen.

Reageer op dit artikel