nieuws

Architectenbureau AGS dupe van Pools pretparkdebacle

Architectuur

De perikelen waar de ontwikkelaar van het Poolse pretpark Adventure World en voormalig hoofdaannemer Imtech mee te kampen hebben, veroorzaken een wrange nasleep bij de Nederlandse ontwerper van het park, architectenbureau AGS. Twee van diens zes werkmaatschappijen zijn failliet.

Architectenbureau AGS dupe van Pools pretparkdebacle

Onder de gefailleerde bedrijfsonderdelen vallen circa 35 van de 50 medewerkers van  AGS. De bedrijfsactiviteiten kunnen verder gaan onder de vlag van de overgebleven werkmaatschappijen. Volgens directeur Paul Timmermans heeft de huisbank de zaak “volstrekt onnodig” op de spits gedreven. Omdat de betaling voor het werk aan Adventure World uitbleef, was een overbruggingskrediet nodig. De bank wilde dat niet geven. Daardoor konden de salarissen niet worden betaald. Een andere bank neemt nu de fakkel over. Terwijl Imtech zich intussen heeft laten afkopen, wil AGS op volle kracht verder voor het pretpark bij Warschau.

Bron Cobouw

Reageer op dit artikel