nieuws

Aanmelding Dutch Design Awards gestart

Architectuur

Er kan weer worden ingeschreven voor de Dutch Design Awards, de jaarlijkse prijzen voor het beste Nederlands ontwerp. Ontwerpers kunnen werk inzenden in de hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Voor jong talent is er de stimuleringsprijs: de MINI Young Designer Award. Het meest belovende ontwerp voor de toekomst wordt dit jaar voor het eerst bekroond met een Future Concept Award.

Aanmelding Dutch Design Awards gestart

 

De winnaars worden tijdens de awardshow in oktober bekend. Uiteindelijk gaat één ontwerper met The Golden Eye, de prijs voor ‘het beste van het beste ontwerp’, naar huis.

Er worden verschillende Dutch Design Awards toegekend in de categorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Daarnaast zijn er prijzen voor de publieksfavoriet (Public Award) en een belangrijk oeuvre (BNO Piet Zwart Prijs). Een veelbelovend talent (MINI Young Designer Award) gaat uiteindelijk met een geldprijs van €2.500 naar huis én heeft een jaar lang een MINI tot zijn beschikking. Voor het beste ontwerp van de toekomst is er de Future Concept Award. Kers op de taart is de prijs voor ‘het beste van het beste’ ontwerp van afgelopen jaar: The Golden Eye.

Inzenden

Ontwerpers, ontwerpbureaus en architecten kunnen tot en met 23 mei werk inzenden dat in de periode tussen 1 mei 2012 en 1 mei 2013 is gecreëerd. Tegelijkertijd scouten ook speciale selectiecommissies werk voor de hoofdcategorieën, Future Concepts en de MINI Young Designer Award.

Reageer op dit artikel