nieuws

Winnaars Europa Nostra Awards 2013

Architectuur

De winnaars van de 2013 EU-prijs voor cultureel erfgoed, de Europa Nostra Awards zijn bekend. De dertig winnaars, geselecteerd uit bijna 200 genomineerde projecten, krijgen de prijs voor hun prestaties op behoud, onderzoek, toegewijde service en onderwijs, opleiding en bewustmaking.

Winnaars Europa Nostra Awards 2013

 

 

Onder de winnaars bevinden zich onder andere de transformatie van King’s Cross in Londen van McAslan + Partners. In Nederland zijn de stationsbruggen in Drunen onderscheiden met een prijs.

 KingsCross

King’s Cross in Londen. Beeld McAslan + Partners

De uitreiking vindt plaats op 16 juni in het Odeon van Herodes Atticus in Athene. Van de 30 winnende projecten zullen zes worden genoemd als grand prix laureaten in Athene en een van de winnaars van de publieksprijs, op basis van een online enquête uitgevoerd door Europa Nostra te ontvangen.

Bekijk het complete overzicht van de winnaars

Reageer op dit artikel