nieuws

Vijf nominaties zuidelijke voorronde Gebouw van het Jaar 2013

Architectuur

De Zuid-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013 heeft vijf nominaties opgeleverd. Een vakjury onder leiding van Aart Oxenaar (Academie van Bouwkunst Amsterdam) selecteerde ze uit 70 inzendingen. De winnaar in de regio Zuid wordt op 25 april 2013 bekendgemaakt.

Vijf nominaties zuidelijke voorronde Gebouw van het Jaar 2013

 

 

Nominaties

– Fontys Sporthogeschool in Eindhoven van Mecanoo architecten
– Ketelhuis Ceres in Eindhoven van diederendirrix architecten
– Proyecto Roble in Berkel-Enschot van Équipe voor architectuur en urbanisme
– Suytkade in Helmond van Bedaux de Brouwer Architecten
– Woonhuis L in Oosterhout van Grosfeld van der Velde architecten

Daarnaast kende de jury een eervolle vermelding toe aan het project Metaforum TU Eindhoven (van Ector Hoogstad Architecten).

 Grosfeld

Woonhuis L in Oosterhout van Grosfeld van der Velde architecten. Foto René de Wit

Jury

De jury van de BNA Gebouw van het Jaarprijs 2013, Zuid bestaat naast Aart Oxenaar uit Hanneke Rinkel (Sacon), Willemien van Duijn (buro3 architecten), Daan Josee (Architectenbureau Kristinsson) en Miranda Nieboer (Hogeschool Windesheim / Artez).

 Suytkade Suytkade in Helmond van Bedaux de Brouwer Architecten

Prijsuitreiking

De jury kiest uit de nominaties een regionale winnaar. Deze wordt op donderdag 25 april 2013 bekendgemaakt. Alle genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit twee andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013, die op 16 mei wordt uitgereikt. Ook maken ze kans op de publieksprijs, waarop vanaf 2 april gestemd kan worden.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel