nieuws

Uitslag Poppodium Harmoniekwartier Leeuwarden bekend

Architectuur

DP6 architectuurstudio uit Delft gaat samen met 3TO architecten uit Den Haag het ontwerp maken voor het nieuwe Leeuwarder Poppodium in het Harmoniekwartier. Dat is de uitslag van een openbare selectieprocedure met 23 kandidaten.

Uitslag Poppodium Harmoniekwartier Leeuwarden bekend

 

 

Het komend jaar maakt DP6 samen met de toekomstige gebruikers en 3TO een ontwerp voor het poppodium. Hierbij worden ook de omwonenden, bedrijven en belanghebbenden in het gebied betrokken. Voor de zomer moet het voorlopig ontwerp klaar zijn, waarna het aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd.

De kunstopleidingen van de opleiding D’Drive van het Friesland College en Kunstkade zijn onderdeel van de plannen. De nieuwe locatie wordt gezien als de thuisbasis voor alles wat met pop- en (jongeren)cultuur te maken heeft.

De ingebruikname van het Poppodium staat gepland voor september 2015.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel