nieuws

OMA dingt mee in nieuw binnenstedelijk project Santa Monica

Architectuur

Santa Monica heeft drie ontwerp- en ontwikkelingsteams geselecteerd een project van 2,5 hectare in de binnenstad van Santa Monica te ontwerpen. OMA zal samen met het Amerikaanse bureau VTBS en bureau OLIN een ontwerp voor het complex met gemengde functies indienen.

OMA dingt mee in nieuw binnenstedelijk project Santa Monica

 

 

 

OMA hoopt hiermee door te kunnen breken in Californië. Eerdere ontwerpen in deze regio, zoals een herontwerp van Los Angeles County Museum of Art liepen op niets uit. Het bureau heeft echter sterke concurrentie met de twee andere teams, die meer bekend zijn in het gebied: Robert A.M. Stern met Brooks + Scarpa en Koning Eizenberg, Rios Clementi Hale Studios en RTKL.

Signature

Santa Monica hoopt op een sterk ontwerp, dat de stad weer op de kaart zet. Een combinatie van culturele functies, detailhandels, hotels, kantoren en woningen moeten de locatie, aan Arizona Avenue tussen 4th en 5th street, weer doen opleven. Aan de schaalgrootte van het ontwerp zijn geen eisen verbonden, behalve dat het bij de wijk moet aansluiten.

De ontwikkelaars Forest City, Metropolitan Pacific Capital/Clarett West Development en Related zullen in mei het winnende ontwerp selecteren.

Reageer op dit artikel