nieuws

Agenda tip: Kick-off lezing The Commons Den Haag

Architectuur

De natuur wordt opgeslokt door de cultuur. Van een gezamenlijk bezit van voorzieningen en natuurlijke bronnen is tegenwoordig nauwelijks meer sprake. Hoe kunnen we deze relatie met onze omgeving verbeteren? Als onderdeel van The Commons, zal ecoloog Suprabha Senshan zaterdagmiddag een lezing geven over het herstellen van natuurlijke landschappen.

Agenda tip: Kick-off lezing The Commons Den Haag

 

Suprabha Senshan is woordvoerder van Gurukula Botanical Sanctuary, een organisatie die zich al 25 jaar bezig houdt met het herstellen van het Indiase regenwoud in Kerala. Zij onderzocht jarenlang samen met haar team de wijze waarop duizenden bedreigde plantensoorten in leven kunnen worden gehouden. Een interessant thema binnen het project The Commons door haar kennis te delen met initiatiefnemers van lokale projecten op het snijvlak van ecologie, habitatontwikkeling, duurzaamheid en leefomgeving.

De lezing vindt plaats op een houten platform nabij het Gemeentemuseum Den Haag. Het platform symboliseert de voetafdruk van de Toren van Oud in Den Haag; een toren dat tijdens het project The Commons als denkraam functioneert voor het uitwerken van een nieuwe publieke functie voor dit gebouw. Deze twee verwaarloosde plekken hebben de potentie de opgedane kennis uit de lezingen, workshops, summerschool en forum over het gemeenschappelijk belang, vrede, duurzaamheid en recht direct om te zetten in een nieuw concreet plan.

De toren van architect J.J.P Oud uit 1969 is gebouwd als eerste wolkenkrabber van Den Haag. Foto The Commons

De kick-off zal om 16:00 uur plaatsvinden op het houten platform in Den Haag. De locatie is hier te vinden. The Commons, een project naar het concept van Marjetica Potrč en Ooze architecten, is een onderdeel van kunstmanifestatie Ja-Natuurlijk dat plaats vindt van 15 maart t/m 31 augustus 2013.

 

Reageer op dit artikel