nieuws

MetaForum in Eindhoven door Ector Hoogstad

Architectuur

Met de opening van MetaForum is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het terrein van de TU Eindhoven. Het gebouw vormt het middelpunt van de nieuwe compacte campus die moet ontstaan rond een centrale groene loper. Ector Hoogstad Architecten ontwierp een multifunctioneel gebouw dat aanhaakt op bestaande kwaliteiten.

MetaForum in Eindhoven door Ector Hoogstad

 

 

Bart de Zwart schreef de projectbespreking over MetaForum in het januarinummer van de Architect. Volgens hem is de herontwikkeling “een schakel waar oude en nieuwe idealen van de universiteit samenkomen’. Bart is opgeleid aan de TU Eindhoven en hij heeft nog maquettes gemaakt in de oude W-hal. Hij schrijft: “via deze Piranesiëske doorkijkjes door het hart van de bibliotheek wordt de open structuur van het originele gebouw gememoreerd”.

Ben je benieuwd naar zijn bespreking? Lees dan het artikel op pagina 18 tot en met 26 in het januarinummer van de Architect.

 De W-Hal in vroegere tijden. Copyright KLM

Reageer op dit artikel