nieuws

Hofbad door VenhoevenCS

Architectuur

Den Haag heeft er een paradepaardje bij. Ze wist precies wat ze wilde met het Hofbad; programmatisch dan: onder andere een wedstrijdbad met (inter)nationale aantrekkingskracht. Maar hoe het bad precies op de kavel moest komen, hoe het er van buiten uit moest komen te zien en hoe het van binnen ruimtelijk gestalte diende te krijgen, was nog onduidelijk.

Hofbad door VenhoevenCS

 

Een witte waterwereld in een gebouw dat zich nestelt in haar omgeving is het resultaat. VenhoevenCS Architects tekende voor het ontwerp. Het bureau gebruikte verschillende verwijzingen om het in detail uit te denken. 

Twee keer op bezoek

Vakredacteur Merel Pit nam twee keer een kijkje. De eerste keer als gebruiker. Deze ervaring kun je lezen in haar blog ‘Architectuur op de achtergrond‘. De tweede keer kreeg ze een rondleiding van projectarchitect Jos-Willem van Oorschot. Dit resulteerde in een projectbespreking in het decembernummer van de Architect over hoe het ontwerp tot stand is gekomen en de verrassende ruimtelijkheid is ontstaan.

Fotograaf Ronald Tilleman 

Reageer op dit artikel