nieuws

Eén Blok Stad wint Rotterdam Architectuurprijs 2012

Architectuur

Eén Blok Stad heeft de Rotterdam Architectuurprijs 2012 gewonnen. Rotterdam was unaniem over het project: het team van opdrachtgever, architect en aannemer kreeg zowel de vak- als de publieksprijs. Eén Bok Stad is een variant op de Rotterdamse kluswoningen.

Eén Blok Stad wint Rotterdam Architectuurprijs 2012

De Rotterdam Architectuurprijs gaat elk jaar naar het beste woongebouw van Rotterdam. De jury’s konden dit jaar kiezen uit 24 projecten die de afgelopen drie jaar zijn opgeleverd, van woontoren tot particulier woonhuis, van begeleid wonen tot kluswonen en van hoog in de lucht tot met de voeten op de grond.

Vakjury

De ambitie van de gemeente Rotterdam om te bouwen in de stad bleek een belangrijke rol in de beoordeling van de jury te spelen. Zij heeft gekeken naar projecten die een voorbeeldig antwoord vormen op de actuele stedelijke opgave. Projecten die de ogen openen: zo kan het ook. Die waarachtige oplossingen bieden voor stedelijk wonen en in die zin voorbij gaan aan de ‘pure’ architectuur. Voorzitter Edwin Oostmeije: “Eén Blok Stad gaat verder dan alleen een mooie gevel en maakt op voortreffelijke wijze nieuwe ruimte in de stad.”

Publiek

Dit bleek ook een belangrijk motivatie van het Rotterdamse publiek. In de motivaties kwam voornamelijk naar voren dat het concept van Eén Blok stad de oplossing is voor binnenstedelijk vernieuwen.

Reageer op dit artikel