nieuws

Canada twee woontorens rijker

Architectuur

In Noord-Amerika in Mississauga, nabij Toronto, Canada, realiseerde MAD Architects uit Beijing de Absolute Towers. De torens van 170 meter hoog dienen als landmark en geven de stad zijn eigen toegangspoort. MAD wilde met het ontwerp, door de bevolking de Marilyn Monroe torens genoemd, een tegenhanger bieden aan de “saaie, lusteloze” omliggende gebouwen”.

Canada twee woontorens rijker

 

MAD heeft er voor gekozen de verticale lijnen niet te benadrukken. In plaats daarvan is het ontwerp met 56 etages voorzien van gladde ononderbroken balkons die rond elke verdieping van het gebouw vouwen. Daarbij draait bij elk volgend niveau de vloer in een reeks van een tot acht graden waardoor een uitzicht op de omgeving ontstaat.De balkons zorgen voor sociale interactie onder de bewoners en bieden beschutting in de winter en zorgen voor licht in de zomer. 

Tom Arban 

Bij het ontwerp zijn landschapsarchitect NAK Design en Interieurarchitect Esqape Design betrokken. Opdrachtgever is  Fernbrook/Cityzen. Foto Tom Arban 

Bekijk de 8 minuten durende film over de realisatie en de filosofie achter het ontwerp dat na de oplevering is onderscheiden met een prijs voor het beste nieuwe gebouw in Amerika door de Council of Tall Buildings and Habitat (CTBUH).

 

Reageer op dit artikel