nieuws

West 8 shortlisted Cultuurpark West Kowloon

Architectuur

West 8 is in samenwerking met Grimshaw, Dennis Lau&Ng Chun Man en ACLA genomineerd als ontwerpteam voor Hong Kongs toekomstige cultuurpark in West Kowloon Cultural District. West 8 neemt het op tegen zes andere geselecteerde ontwerpteams die een voorstel mogen indienen voor de ontwikkeling van Hong Kongs eerste park dat kunst als centraal thema heeft.

West 8 shortlisted Cultuurpark West Kowloon

Het park nabij het waterfront van Kowloon, zal een oppervlakte van 14 ha krijgen, toegewijd aan kunst en cultuur. Het is de bedoeling het Cultuurpark in opeenvolgende fases in 2014-2015  te openen voor publiek.  Het gevormde landschap met een overvloed aan beplanting zal een nieuwe groene plek vormen in het hart van de stad. Het park wordt een dynamische en levendige locatie voor muziek, dans, theater, kunstexposities en andere openlucht programma’s. De ontwerpers zijn uitgedaagd om de maximale groenmogelijkheid op een innovatieve manier in hun parkontwerp te realiseren.

De genomineerde teams werden uit 22 teams geselecteerd door de Development Committee op aanbeveling van de werkgroep Park Development dat is opgezet door het WKCDA en het project zal aansturen.

De genomineerde teams zijn:
Cook Robotham Architectural Bureau en VOGT Landscape
Diller Scofidio + Renfro met Olin en Urbanus
Grant Associates/Wilkinson Eyre/WSP
Gustafson Porter/Michel Desvigne Paysagiste/Foster + Partners
Hargreaves Associates met Ennead Architects
James Corner Field Operations
West 8, Grimshaw, Dennis Lau&Ng Chun Man en ACLA

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel