nieuws

Van der Leeuwprijs 2012 naar Wandschappen

Architectuur

De Van der Leeuwprijs is uitgereikt aan Nicole Driessens en Ivo van den Baar van Wandschappen. De prijs is ingesteld door de Van der Leeuwkring, een initatief van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam en bestaat uit Rotterdamse ondernemers in stedeliijke ontwikkeling. Zij willen met de prijs bijdragen aan een vitale Rotterdamse publieke ruimte.

Van der Leeuwprijs 2012 naar Wandschappen

 

Nicole Driessens en Ivo van den Baar brengen in DNA Charlois Design, Nijverheid en Ambacht bij elkaar. Met zijn 160 culturen is Charlois, vestigingsplaats van Wandschappen, voor hun “een magazijn van materialen, ambachten en producten. Het opent de weg naar werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

Naast Wandschappen waren ook de initiatiefnemers van RAF (Coen van der Steen, Ashley Nijland en Elke Donders) en Kaap Belvédère (Linda Malherbe en Joop Reijngoud) genomineerd voor de Van der Leeuwprijs van AIR.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel