nieuws

Ontwerp Hertzberger gebouwd door BAM

Architectuur

Bouwbedrijf BAM heeft de opdracht gekregen om het ontwerp van Herman Hertzberger voor het nieuwe faculteitsgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven te bouwen.

Ontwerp Hertzberger gebouwd door BAM

 

 

 

 

 

De bouwonderneming gaat voor de faculteiten Toegepaste Natuurkunde en Elektrotechniek een gebouw neerzetten van 11 verdiepingen en een kelder, met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter. Daarin komen collegezalen, kantoren en laboratoria.

‘Gebouw 2’ is onderdeel van de toekomstige compacte campus van de TU/e. De locatie bevindt zich in het gedeelte van de campus dat door de vele laagbouw afwijkt van het gedeelte rond het hoofdgebouw en Vertigo. Het gebouw wordt ruimtelijk opgezet voor onderling contact. Het ontwerp van architectuurstudio Herman Hertzberger wordt mogelijk gebruikt als een testomgeving voor nieuwe duurzame technologieën.

Naar verwachting begint BAM in de eerste maanden van 2013 met het bouwwerk en zal het project eind 2014 worden opgeleverd. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 40 miljoen euro, zo maakte BAM vrijdag bekend.

ANP

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel