nieuws

Kossmann.dejong ontwerpt tentoonstelling voor RSC

Architectuur

De Royal Shakespeare Company (RSC) uit Stratford-upon-Avon in het Verenigd Koninkrijk heeft Kossmann.dejong uitgekozen om een tentoonstelling te ontwerpen over ´theater maken´.

Kossmann.dejong ontwerpt tentoonstelling voor  RSC

 

 

 

 

Royal Shakespeare Company

De Royal Shakespeare Company is een internationaal theaterinstituut dat gevestigd is in Stratford-upon-Avon, de plaats waar William Shakespeare is geboren en gestorven. Het gezelschap voert het werk van de schrijver en zijn tijdgenoten uit in de geboorteplaats van Shakespeare, in Londen en op tournee. Daarnaast realiseert de theatergroep projecten met hedendaagse schrijvers, acteurs, kunstenaars en dan nu het ontwikkelen van een tentoonstelling over het maken van theater.

RSC De Royal Shakespeare Company tijdens een van de voorstellingen. Foto Peter Cook

Tentoonstelling

Het concept van Kossmann.dejong toont alle aspecten van het maken van theater: toneelschrijven, kostuumontwerp en -productie, lichtontwerp, set design, muziek, repetities en regie. Behalve het proces van theater maken worden ook relevante objecten uit de rijke collectie van de Royal Shakespeare Company getoond, zoals kostuums en decorstukken. Dit belangrijke erfgoed laat zien dat het vak van theater maken een lange traditie heeft. Door de collectie te verweven met interactieve installaties worden heden en verleden aan elkaar gekoppeld en worden bezoekers uitgenodigd actief deel te nemen aan het proces van theater maken.

Swan Theater Vleugel

De tentoonstelling speelt zich grotendeels af in de Swan vleugel van het gebouw van de Royal Shakespeare Company, maar wordt ook uitgebreid naar andere publieke ruimtes in het gebouw zoals de Swan Bar. Door het betrekken van de Swan Bar bij het tentoonstellingsconcept wordt een totaal setting gecreëerd, waarbij je als bezoeker – ook bij een theaterbezoek – de wereld van Shakespeare en de wereld van het theater binnenstapt en daarin volledig wordt ondergedompeld.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel