nieuws

Kijktip: Uitvindingen die de wereld veranderden

Architectuur

Vanavond is op de Discovery de start van de serie ‘How we invented the world’. In de reeks wordt stil gestaan bij een aantal belangrijke uitvindingen, zoals vliegtuigen, atuo’s en mobiele telefoons. Deze eerste aflevering staat in het teken van wolkenkrabbers.

Kijktip: Uitvindingen die de wereld veranderden
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Hoge bouwwerken houden de mensheid al bezig sinds de toren van Babel en de tijd van de piramides. Maar de aanslag op het WTC in New York heeft ook de kwetsbaarheid van de wolkenkrabbers aangetoond. Het programma gaat op bezoek in Hongkong, waar het wemelt van de wolkenkrabbers.

In de vierdelige serie ‘How we invented the world’, wordt onder meer gebruik gemaakt van slow motion en computeranimaties. Een aantal internationale experts geven hun visie op ontwikkelingen en wetenschappelijke doorbraken, onder wie onze landgenoten, André Kuipers, Rem Koolhaas, Geert Mak, Robbert Dijkgraaf, Michiel Mol en Marcel Wanders

De makers kijken naar de beginjaren van elke uitvinding en naar de omstandigheden die ervoor zorgden dat ze uiteindelijk werkelijkheid konden worden. Vaak was het een combinatie van toeval, oorzaak en genialiteit en het ging ook zeker niet altijd zonder kleerscheuren. Ook richt het programma zijn blik op de toekomst en onderzoekt wat ons nog te wachten staat.

How we invented the world, Discovery, 21.00 uur

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel