nieuws

Jorissen Simonetti ontwerpt basisschool Emmeloord

Architectuur

Jorissen Simonetti architecten is de winnaar van de architectenselectie voor de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie in Emmeloord. In het gebouw komen onder meer een openbare basisschool, een peuterspeelzaal, en een speel-o-theek.

Jorissen Simonetti ontwerpt basisschool Emmeloord

 

 

De nieuwe accommodatie wordt ingepast in de wijk en het parklandschap van Revelsant, een kleurrijke wijk, waar mensen uit verschillende bevolkingsgroepen samen wonen en werken. De nieuwbouw van O.B.S. “De Keerkring” wordt de spil in het brede scholenproject en gaat de bestaande bebouwing vervangen.

Het ontwerp van Jorissen Simonetti architecten heeft een uitwaaierende halfronde vorm, als vingers van een hand die samenkomen in een centrum; de glazen hoeksteen. Hierin zijn de centrale speelhal en de vaste facilitaire elementen ondergebracht. De klaslokalen kijken uit over een groene beschutte omzoomde binnentuin. Het dak, uitgevoerd als een mos sedum dakconstructie, heeft een lichte gebogen vorm en vouwt zich over alle lokalen.

Het ontwerp kent een eenvoudige constructieve opzet, waarbinnen een grote vrijheid is voor de interieurinvulling voor de jaarlijks veranderende groepsindeling. Daardoor ontstaat een hoge mate van flexibiliteit zodat het gebouw kan meebewegen op toekomstige ontwikkelingen als krimp en groei.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel