nieuws

Doorontwikkelen van studentenprojecten

Architectuur

Projectbureau Blauwestad wil de winnende ontwerpen die studenten hebben gemaakt in het kader van een internationale architectuurwedstrijd doorontwikkelen. De vijf Duitse en Nederlandse duurzame ontwerpen komen in het recreatie- en woongebied rondom het Oldambtmeer in Groningen.

Doorontwikkelen van studentenprojecten

 

 

 

De winnende ideeen zijn afkomstig van:
– Britta Liebe en Julia Sack – A new type of landscape (Hochschule Ostwestfalen, Lippe, Höxter)
– Thomas Richard Herbert en Mathis von Günther – Start Up (Master Städtebau Nordreinwestfalen)
– Rik Veltman – Into The Wild (Hanzehogeschool Groningen)
– Katharina Boda en Max Kissing – Stadtverbindung (Master Städtebau Nordreinwestfalen.
– Michaela Fedeli en Anna Grube – Projektstadt (Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Höxter).

Alle ontwerpen hebben een duurzame invulling. Rik Veltman bijvoorbeeld bedacht onder de noemer ‘Into the Wild’ een ecologisch recreatiepark voor het woongebied Het Wold. Een lange dijk doorsnijdt het gebied met aan weerszijde moerassige wetlands met steigerwoningen dan wel in het landschap verzonken huisjes. De andere winnaars bedachten voor het woongebied Het Havenkwartier energiezuinige stapelwoningen en een hotel. In sommige delen van Blauwestad ontstaat een on-Nederlands heuvellandschap door bolvormige recreatiewoningen die deels in de bodem zijn weggewerkt.

De studenten architectuur maakten de ontwerpen in het kader van een internationale architectuurwedstrijd, georganiseerd door het NEND, een Nederlands-Duits project voor duurzame energie. Naast Blauwestad behoorde ook een locatie in het Duitse Papenburg tot de opdracht.

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel