nieuws

Bestemmingsplan Maankwartier onherroepelijk

Architectuur

Nu de Raad van State het bestemmingsplan voor het Maankwartier in Heerlen in stand heeft gelaten kan worden gestart met de herstructurering van het stationsgebied. De Raad heeft hiermee de laatste ingediende bezwaren uit de weg gehaald. Tegen de uitspraak van ’s lands hoogste bestuursrechter is geen hoger beroep mogelijk. Dat betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk is.

Bestemmingsplan Maankwartier onherroepelijk

Het Maankwartier, een idee van kunstenaar Michel Huisman, omvat een nieuw station met bijbehorende voorzieningen, 14.000 m2 kantoren, 12.000 m2 klein- en grootschalige detailhandel, ongeveer 110 woningen, een hotel (4.000 m2), en een horeca/congresvoorziening en twee ondergrondse parkeergarages in het stationsgebied van Heerlen. Het project vergt een investering van 160 miljoen euro, inclusief 30 miljoen euro subsidie.

Omstreden

Maankwartier, dat een voortraject heeft van tien jaar, is niettemin omstreden. Heerlen kent een winkelleegstand van bijna 20 procent. Ook de kantorenmarkt is problematisch, zoals het onttrekken van het voormalige CBS-kantoor tegen een afwaardering tot 500.000 euro aantoont. Jarenlang konden marktpartijen Maankwartier niet rondrekenen. Begin dit jaar kreeg Woningcorporatie Weller Vastgoedontwikkeling een bouwvergunning, nadat Bouwontwikkeling Jongen de openbare parkeerplaatsen, 6.100 m2 winkelruimte en 4.000 m2 kantoorruimte in eindbelegging nam.

Bron: Vastgoedmarkt

Reageer op dit artikel