nieuws

Avond van het Rotterdamse Stadsinitiatief

Architectuur

De tweede ronde van het Rotterdamse Stadsinitiatief is al weer een tijdje op weg maar duurt nog tot 14 februari. Om de deelnemers te adviseren bij hun plannen houdt de organisatie op 28 november de Avond van het Stadsinitiatief. Hier kunnen de inzenders hun idee tussentijds presenteren waarmee zij het kunnen versterken of verbinden met anderen.

Avond van het Rotterdamse Stadsinitiatief

Het Stadsinitiatief is door de gemeente Rotterdam in het leven geroepen om de samenwerking met de inwoners en organisaties van de stad te versterken. Rotterdammers kunnen meedenken en meebouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad.

Inzenden kan tot 14 februari. Op 10 april 2013 selecteert de board op basis van een aantal criteria de beste vijf projectplannen. Centraal bij deze beoordeling staat de betekenis voor de stad en of het plan is te realiseren (ook in financiële zin). De gemeente stelt 2,5 miljoen beschikbaar, maar er wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een eigen bijdrage in tijd, middelen en/of geld zijn.

Vanaf 23 mei 2013 kunnen Rotterdammers stemmen op hun favoriete plan uit de top 5. Zij kiezen uiteindelijk welk plan of welke plannen winnen en het geldbedrag van 2,5 miljoen hiervoor ter beschikking krijgen.

 

Reageer op dit artikel