nieuws

New York krijgt wolkenkrabber van Foster + Partners

Architectuur

De nieuwe wolkenkrabber van 60.000 vierkante meter aan 425 Park Avenue in New York City wordt een ontwerp van Foster + Partners. Opdrachtgevers L&L Holding Company en Lehman Brothers Holdings Inc. hadden voor de besloten prijsvraag een keur aan internationale architectenbureaus uitgenodigd waaronder OMA van Rem Koolhaas.

New York krijgt wolkenkrabber van Foster + Partners

Norman Foster nam het op tegen Atelier Christian de Portzamparc, Ateliers Jean Nouvel, Herzog & de Meuron, Kohn Pederson Fox Associates, Maki and Associates, OMA/Rem Koolhaas, Renzo Piano Building Workshop, Richard Meier and Partners Architects, Rogers Stirk Harbour + Partners en Zaha Hadid Architects.

Foster wil een wolkenkrabber neerzetten met een referentie naar architecten als Mies van der Rohe, Gordon Bunshaft, Eero Saarinen en Philip Johnson. De nieuwe toren gaat bestaan uit drie boven elkaar geplaatste volumes. Deze worden bij elkaar gehouden door een aan de buitenkant geplaatste stalen hoofddraagconstructie.

Volgens planning moet de toren in 2017 worden opgeleverd. 

Reageer op dit artikel