nieuws

Hoge Veluwe kiest voor Monadnock+DeZwarteHond

Architectuur

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft architectencombinatie Monadnock+DeZwarteHond aangewezen als ontwerpers van het nieuwe ontvangstgebouw met informatiebalie, parkwinkel, restaurant, ontvangstruimten en toiletvoorziening.

Hoge Veluwe kiest voor Monadnock+DeZwarteHond

 

 

 

Volgens het Park biedt de visie van Monadnock+DeZwarteHond “een mooi evenwicht tussen aansprekende nieuwbouw en een ingetogen beeld, dat past bij het landschap in het centrumgebied van het Park, dat werd ontworpen door H+N+S Landschapsarchitecten.”

De eenvoudige hoofdvorm van het ontwerp, gekoppeld aan een bijzonder interieur is een belangrijke overweging geweest bij de keuze voor Monadnock+DeZwarteHond. De visie op de ruimtelijke doorsnede van het gebouw is, evenals die op duurzaamheid, als excellent beoordeeld.

Onder voorbehoud van financiering start de nieuwbouw in 2014. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het Investeringsplan 2010-2020: ‘Investeren in ruimtelijke ontwikkeling en kwaliteit’.

Reageer op dit artikel