nieuws

Wendy Snoek wint BNI Prijs 2012

Architectuur

Wendy Snoek, studente aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, won gisteravond de BNI Prijs 2012 met haar ontwerp voor een kunstuitleencentrum. In de Rotterdamse Van Nellefabriek werd haar de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Kees Marcelis.

Wendy Snoek wint BNI Prijs 2012

 

 

 

Juryvoorzitter Kees Marcelis, interieurarchitect, besloot samen met ontwerper Ruud-Jan Kokke, architect Christian Müller en architectuurcritica Kirsten Hannema van de Volkskrant dat het ‘driedimensionale magazine’ van Wendy Snoek met kop en schouders boven de andere afstudeerwerken uitstak.

Kunstuitleen als tijdschrift

Wendy Snoek gaf de Kunstuitleen Heden vorm als een driedimensionaal magazine. “Als lezer blader je door de koppen van de inhoudsopgaven. De gekozen artikelen leiden je door middel van paginanummers langs de afbeeldingen die te leen zijn en langs teksten in de vorm van lezingen en discussies. Workshops zorgen voor actieve deelname waarbij de door mij gemaakte littekens in het pand het stramien vormen van de lay-out. zo wil Kunstuitleen Heden als driedimensionaal magazine een grotere toelaatbaarheid creëren binnen de thema’s van de hedendaagse kunst.”

Spannend en uitgesproken

In het juryrapport zegt Kees Marcelis dat het “wellicht moeilijk was er in te komen, maar vervolgens nóg veel moeilijker om je er van los te maken. Het is een plan dat er niet direct uitspringt door uitbundigheid. We zagen wel meteen een fijne hand van ontwerpen. Je weet het ‘kleine’ te vertalen naar het ‘grote’. Een bescheiden, spannend en uitgesproken plan.”

Eervolle vermeldingen waren er voor Jaap Olaf van der Feer, Isabel Kamp en Tea Hadzizulfic.

Aanmoediging

De BNI Prijs is een aanmoedigingsprijs van de Bond Nederlandse Interieurarchitecten en een platform waar recent afgestudeerden van de Nederlandse academies zich kunnen presenteren. Dit jaar tonen zich naast de genomineerden van de bacheloropleidingen ook de genomineerden van de masteropleidingen Interieurarchitectuur. Deze aanmoedigingsprijs geeft jong interieurontwerptalent een steuntje in de rug bij hun toekomstige carrière.

 

Reageer op dit artikel