nieuws

Truman Plaza Arets vordert gestaag

Architectuur

In Berlijn Zehlendorf werkt Wiel Arets Architects aan het Truman Plaza. Het toekomstige plein bestaat uit kantoren, retail, gezondheidscentra en sportfaciliteiten ligt aan de rand van de stad naast het Grunewald Forest.

Truman Plaza Arets vordert gestaag

 

 

 

Het Truman Plaza loopt parallel aan de naastgelegen Clayallee en is onderdeel van een groter masterplan dat de historische stedelijke context integreert imet het naastgelegen bos. Het nieuwe gebied bestaat uit een serie van kenmerkende verspreide volumes met hoogteverschillen, schaalverdeling, terugliggende kaders en ritmes. Een hogere, tweeledige structuur, verankert het project op zijn locatie. Samen moeten zij een nieuw stadsgezicht vormen.

Het retailprogramma in het project van Wiel Arets Architects ligt op de begane grond. in hoogte variërende terrassen benadrukken de visuele relatie naar de rest van het programma en de locatie. 

Het centrale publieke plein moet na zijn oplevering in 2013 een ontmoetingspunt worden voor de buurtbewoners. Als een sociale condensator ontstaat een groene weg van de stedelijke ontwikkeling naar het nabijgelegen Grunewald Forest waardoor het bos beter bereikbaar wordt voor zijn bezoekers. Een klein paviljoen aan de rand herbergt een café.

Omdat het Truman Plaza aan een veel gebruikte route naar de binnenstad ligt ontstaat, mede dankzij de uitbreiding van het bestaande groen langs de Clayallee een belangrijke buitenruimte in Berlijn. 

Reageer op dit artikel