nieuws

Stuur je architectuurontwerp in voor ARC12

Architectuur

ARC12 Architectuur is een initiatief van Gira en de Architect. De prijs richt zich op projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd en die hedendaagse architectuur combineren met een grote prestatie op het gebied van duurzaamheid. Inzenden kan tot 31 augustus!

Stuur je architectuurontwerp in voor ARC12

 

Heb je een project ontworpen dat innovatief is op het gebied van energie, materialen en techniek, dat nieuwe normen zet voor commercieel vastgoed, woningbouw of publieke voorzieningen, of dat stedelijke en / of ecologische problemen oplost? Is het gebouw opgeleverd tussen 1 augustus 2011 en 31 juli 2012? Staat het in Nederland of Vlaanderen? En ben je afgestudeerd aan een architectuuropleiding in Nederland of Vlaanderen? Dan kun meedingen naar de ARC12 Architectuur!

 

Jury en beoordelingscriteria

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Bart Mispelblom Beyer (voorzitter), Francesco Messori en David Goehring en Alijd van Doorn. Secretaris is Maartje Henket, redacteur techniek van de Architect. Het uitgangspunt is dat een brede visie op duurzaamheid in de toekomst het onderscheidende vermogen van een architect kan zijn. Werkelijk duurzame gebouwen hebben de creativiteit en innovatieve kracht van architectuur nodig. Het criterium voor de prijsvraag is dus simpel: de jury zoekt het mooiste architectonische gebouw met de hoogste duurzaamheidcertificering.

 

Inzenden

De inzending moet bestaan uit een documentatie waarin opgave, programma, aanpak en samenwerking met adviseurs is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden). De inzending kan tot en met vrijdag 31 augustus worden aangemeld via arc12.nl.

Prijs

De genomineerde ontwerpen worden gepubliceerd in het novembernummer van de Architect, tezamen met het juryrapport. De winnaar ontvangt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 22 november in Rotterdam de felbegeerde ARC12 Award. De prijs bestaat voorts uit een ontwerpsamenwerking met stadsontwikkelaar New Industry Redevelopment, met als doelstelling de duurzame herontwikkeling van een bestaand gebouw in de Randstad.

= Meer informatie over ARC12: inschrijven, deelnemen, locatie en programma.

Reageer op dit artikel