nieuws

SeARCH wint aanbesteding Stadsforum Zoetermeer

Architectuur

SeARCH is aangewezen als winnaar van de aanbesteding van het het nieuwe Stadsforum in Zoetermeer. Het nieuwe culturele centrum van de stad gaat uit een stadsmuseum, een bibliotheek en horeca bestaan, eventueel aangevuld met een filmhuis.

SeARCH wint aanbesteding Stadsforum Zoetermeer

 

 

 

 

Het Stadsforum is een belangrijk onderdeel van de Culturele As Zoetermeer, het stedenbouwkundig plan voor de herontwikkeling van het gebied rondomde Dobbeplas, in het centrum van Zoetermeer. Het heeft mede als doel de oude Dorpsstraat en het nieuwe Stadshart met elkaar te verbinden. Het gebied rond De Dobbe wordt een plek waar mensen uit de hele stad komen om van de stad te genieten en elkaar te ontmoeten.

De gunningscommissie heeft veel waardering waarop het plan van SeARCH aansluit op het stedebouwkundige plan en dit verder verrijkt. “Het bureau benadert het Stadsforum als icoon voor de stad.”

Deze maand wordt nog gestart met het project. De oplevering is gepland voor 2016.

Reageer op dit artikel