nieuws

Ontwerppresentatie RAU-Stramien Campus Zuid

Architectuur

RAU en Stramien hebben vandaag hun ontwerpschetsen gepresenteerd voor de nieuwe centrale campus Zuid van de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. De toekomstige campus bevindt zich tegenover het Justitiepaleis, aan de rand van het Antwerpse Zuid. De investering in het project bedraagt in totaal 57 miljoen euro.

Ontwerppresentatie RAU-Stramien Campus Zuid

 

 

De bestaande gebouwen op de voormalige fabriekslocatie van koekjesfabriek ‘Buiscuiterie Parein’ worden door RAU en Stramien gedeeltelijk gerenoveerd en vervangen door nieuwbouw, in totaal zo’n 41.000 m² met een centrale entree, ruimtes voor multi-inzetbaar onderwijs en praktijklokalen, een mediatheek en studielandschap, meerdere aula’s, ICT-ondersteunde flexibele werkruimten voor docenten en medewerkers, een bewegingsruimte, een cafetaria, een boekhandel, parkeerplaatsen en fietsenstallingen.

Vanaf 2016 biedt campus Zuid plaats aan zo’n 5.500 studenten en 500 docenten terecht voor lerarenopleidingen, opleidingen Orthopedagogie, Sociaal Werk, Vroed-en Verpleegkunde, de nieuwe opleiding Pedagogie van het Jonge Kind, de Hogeschooldiensten en de dienst Studentenvoorzieningen.

Volgens Thomas Rau en Bart Verheyen “wordt het een transparant en overzichtelijk gebouw, waar ontmoeting centraal staat. Ontmoeting tussen oude en nieuwe architectuur, de school en de buurt, binnen en buiten, student en docent. In de nieuwe campus bepalen deze ontmoetingen en de uitzichten de beleving: van fietsenstalling tot onthaal, van studielandschap tot cafetaria, van contactruimte tot mediatheek, van bewegings- tot ontmoetingsruimte op het dak. Een centraal binnenplein geeft het geheel licht en lucht en vormt het hart van de campus.”

Reageer op dit artikel