nieuws

Multifunctionele Solid in Groningen

Architectuur

Team 4 Architecten uit Groningen tekenden voor het ontwerp van een multifunctionele Solid waarin jongerenhuisvesting en kantoorfunctie flexibel naast elkaar worden ingepast.

Multifunctionele Solid in Groningen

 

 

 

 

De Solid komt in het centrum van het Europapark in Groningen, op de kruising van het Winschoterdiep en de Boumaboulevard. De karakteristieke Kolenmuur van de oude energiecentrale is integraal onderdeel van het gebouw dat een oppervlakte heeft van 7600 vierkante meter waarvan 1150 vierkante meter kantoorfunctie. De totale hoogte in het ontwerp van Klaas Paul de Boer van Team 4 Architecten wordt vijf bouwlagen en bestaat uit een commerciële plint met daarboven 132 studio’s voor jongeren.

De bouw van de Multifunctionele Solid zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 aanvangen. De oplevering is naar verwachting in het derde kwartaal van 2014.

Reageer op dit artikel