nieuws

Kluswoningen Haagse Binckhorst

Architectuur

Aan de Junostraat in de Haagse Binckhorst, de thuishaven van de redactie van de Architect, komen in het voormalige asielzoekerscentrum kluskavels voor particulieren beschikbaar.

Kluswoningen Haagse Binckhorst

 

 

 

 

 

Dankzij of door de financiële crisis wordt nieuwbouw op deze plek uitgesteld waardoor het beschikbare asielzoekerscentrum kan worden getransformeerd tot kluswoningen. Volgens wethouder Peter Smit “is deze ontwikkeling niet meer aan de orde. We gaan het geschikt maken voor woon- en werkruimte.”

De kluswoningen worden in 2013 aangeboden aan particulieren die zelf het aantal (goedkope) vierkante meters bepalen net zoals de indeling en de inrichting. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een groot deel van de boekwaarde van het pand aan de Junostraat afgeschreven. Hiervoor is 5,4 miljoen euro gereserveerd. Daarnaast is de gemeente bezig met een inhaalslag voor wat betreft het onderhoud van gemeentelijk vastgoed op de Binckhorst.

Voor de komende vijf jaar is hiervoor een bedrag van 9,2 miljoen euro beschikbaar. Het gaat om panden aan bijvoorbeeld de Orionstraat, de Komeetweg en de Pegasusstraat. De panden aan de Pegasusstraat worden volledig gerenoveerd. tot een Caballerofabriek-‘light’ met kantoorruimtes maar ook met bijvoorbeeld ateliers en oefenruimtes.

De gemeente Den Haag investeert zo circa 15 miljoen euro in ontwikkeling en onderhoud van vastgoed op de Binckhorst. Het gaat om panden die eerder zijn aangekocht met het oog op strategische ontwikkeling van bedrijventerrein de Binckhorst. Smit: “Het masterplan voor de Binckhorst is eind 2011 ingetrokken. We zijn nu volop aan de slag om de gemeentelijke panden aantrekkelijk te houden, en daarmee de Binckhorst te blijven onderscheiden in de huidige markt.”

Bron: Gemeente Den Haag

Reageer op dit artikel