nieuws

Gemeentehuis Midden-Delfland opgeleverd

Architectuur

Het gemeentehuis van Midden-Delfland is bouwtechnisch opgeleverd. De duurzame huisvesting is geïnspireerd op het karakteristieke landschap van deze groene gemeente in de zuidflank van de Randstad. Op 28 september organiseert de Architect een bezoek aan dit project.

Gemeentehuis Midden-Delfland opgeleverd

Architecten Arnold Homan en Jeroen Simons van Inbo hebben de opgave op alle schalen – van stedebouw tot het meubelontwerp – vertaald in een ontwerp dat staat voor de kernwaarden van deze eerste Nederlandse Cittaslow gemeente: groen, recreatie en kwaliteit van leven.

Het CO2-neutrale gemeentehuis met Energielabel A heeft onder meer zonnepanelen en driedubbel glas en ontleent haar warmte/koudetoevoer aan opslag in de bodem.

Landschap als inspiratiebron

Het gebouwprogramma is vertaald in vijf gebouwschijven die de slagenverkaveling van het weidelandschap volgen. Over de transparante schijven is een massief riet/sedumdak gevouwen. De alzijdige transparantie van het gebouw geeft haar een vriendelijke en laagdrempelige uitstraling. Vanuit het interieur wordt door ingetogen materiaal- en kleurkeuzes een wederkerige relatie gelegd met de omgeving.

Reageer op dit artikel