nieuws

Eindhoven nieuwe Silicon Valley

Architectuur

Eindhoven is een van de zeven steden die in de toekomst met Silicon Valley kan concurreren. De stad is uitgeroepen tot een van de beste plekken ter wereld voor startups. Dat is de uitkomst van de recent verschenen lijst ‘The best new cities for business en innovation’ van het Amerikaanse tijdschrift Fortune.

Eindhoven nieuwe Silicon Valley
EINDHOVEN – High Tech Campus Eindhoven is een technologiecentrum op het terrein van het voormalige NatLab, het Philips Natuurkundig Laboratorium. Het Intelligent Community Forum (ICF) heeft de regio Eindhoven benoemd tot een van de zeven slimste regio’s ter wereld. Dat gebeurde woensdag (plaatselijke tijd) op de jaarlijkse conferentie van het Forum in de Hawaiiaanse hoofdstad […]

 

Eindhoven eindigt hoog in de lijst vanwege de aanwezigheid van de High Tech Campus, waar meer dan 100 startups gevestigd zijn. Bovendien behaalde Eindhoven vorig jaar de titel ‘Slimste regio van de wereld’ van het Intelligent Community Forum.

Eindhoven is vooral een goede plek voor startups die zich richten op duurzaamheid, software en online participatie, aldus Fortune.

De andere zes steden die de strijd aan kunnen gaan met de bekende Californische techregio zijn: Zürich, Stockholm, Singapore, Dublin, Kopenhagen en Oulu (Finland).

Bron: NUZakelijk

Reageer op dit artikel