nieuws

Cie. en HL winnen prijsvraag stadskantoor Georgië

Architectuur

de Architekten Cie. en Lada Hršak van HL Architecture hebben de prijsvraag gewonnen voor een stadskantoor in Georgië. The prijsvraag was uitgeschreven door het ministerie van justitie van Georgië en is onderdeel van een landelijk herontwerp van publieke diensten. Acht stadskantoren zijn zo goed als gerealiseerd en acht nieuwe staan op stapel.

Cie. en HL winnen prijsvraag stadskantoor Georgië

Het project stelt een verhoogd plein voor wat meteen het dak is van het gebouw. Het plein verbindt de publieke ruimte met het auditorium op het dak wat een publieke ruimte wordt voor de stad. Gemeentelijke diensten zijn in een open plan ondergebracht onder het cassette plafond. De ruimte waar 250 diensten kunnen worden ondergebracht is in vijf sectoren onderverdeeld; eilanden waar men een maximale wachttijd heeft van twee minuten.

Reageer op dit artikel