nieuws

Bouwstart Politie Hoofdkwartier en uitbreiding Charleroi Danses

Architectuur

Deze week is de bouw gestart van het nieuwe hoofdkwartier van Politie en de uitbreiding van Charleroi/Danses in Charleroi, België. Het ontwerp van Jean Nouvel en MDW Architecture moet in november 2014 klaar zijn.

Bouwstart Politie Hoofdkwartier en uitbreiding Charleroi Danses

 

 

 

 

Het huidige cavaleriegebouw heeft twee opmerkelijke vleugels. Hieraan voegen Jean Nouvel en MDW Architecture een nieuwe verticale vleugel toe bestaande uit een 75-meter elliptische passieve toren bekleed met blauwe stenen. Met de uitbreiding voldoen de architecten aan de gevraagde eis het gebouw aan te passen aan de huidige energienormen. In de uitbreiding worden de politiekantoren en voorzieningen ondergebracht.

De opdracht voor Nouvel en MDW bestaat verder uit de uitbreiding van woningen en dansstudio’s van de artiesten van Charleroi Danses. In een tent op het dak komt een nieuwe foyer, de foyer-belvedère . Een groot publiekelijk plein gaat de elementen in het ontwerp met elkaar verbinden. Na oplevering moet het gebied een groen herkenningspunt vormen voor de stad.

Reageer op dit artikel