nieuws

Architectuurcompetitie Museum Visual Culture HongKong

Architectuur

15 oktober sluit de inzendtermijn van de open internationale architectuurcompetititie voor M+, het toekomstige museum voor Visual Culture in Hong Kong.

Architectuurcompetitie Museum Visual Culture HongKong

 

 

 

In 2017 moet het klaar zijn, het nieuwe museum M+. Het ligt in een park van 14 hectare aan de waterkant in Kowloon, dat uit 17 kunst- en culturele locaties bestaat.

Het fysieke ontwerp van M+ moet volgens de uitschrijvers worden gevormd rond de kernwaarden van de bevolking van Hong Kong. Deze vinden hun roots in de unieke locatie en hun kijk op de Aziatische cultuur.

Ontmoeten en experimenteren

In het museum moet ruimte ontstaan voor de kunstenaars om elkaar te ontmoeten, hun werk tentoon te stellen en te experimenteren. De collectie gaat bestaan uit een permanente (visuele) cultuurcollectie van Hong Kong, China en Azië herbergen. Daarnaast is het de bedoeling van de opdrachtgevers flexibele multifunctionele platforms te creëren voor kunstpresentaties, design, architectuur en voor films.

M+ wil de zwarte boxes en witte kubussen in het hedendaagse kunstmuseum aanvullen met ‘third spcaes’, een nieuw format voor interactieve ruimtes tussen de publieke ruimte en niet openbare ruimte voor onderwijs.

Andere functies

Vanzelfsprekend heeft het museum naast 15.000 vierkante meter voor tentoonstellingen ook 14.000 vierkante meter beschikbaar voor opslag, conservatie en onderwijscentra, een archief, bibliotheek en boekenwinkel, theater en bioscoopfaciliteiten, studio’s voor artists-in-residence en groene ruimtes buiten het museum.

De deadline is 15 oktober.

Reageer op dit artikel