nieuws

ARC12 Stoelontwerp nominaties bekend

Architectuur

Vorige week vond de jurering van de ARC12 Stoelontwerp plaats. De jury, bestaande uit Ineke Hans, Jan Brouwer, Tiddo de Ruiter en Sander Woertman, stond voor de pittige taak dertig stoelen te beoordelen. Het relatief hoge niveau van de inzendingen heeft de jury ertoe bewogen naast drie nominaties ook twee eervolle vermeldingen toe te kennen. De genomineerde stoelen zijn de Layer chair door Jorrit Taekema, Brett Baguette door Michael Schoner en de Balsastoel door Ben Hoek.

ARC12 Stoelontwerp nominaties bekend

 

De drie genomineerde stoelen onderscheiden zich door innovatief materiaalgebruik en uitgekiende detaillering. Datzelfde geldt ook voor de eervolle vermeldingen: de Cake-stoel door Jelle de Vries en de Stuck chair door Oato design office. Met één uitzondering zijn de vijf stoelen ontworpen door jonge designers.

Ondanks de naamsverandering van de prijs was het aantal inzendingen hoger dan het voorgaande jaar. Ook was de jury te spreken over de kwaliteit van de inzendingen, die zich vooral manifesteerde in een kopgroep van tien 1:1-modellen.

De bekendmaking van de winnaar van de ARC12 Stoelontwerp zal plaatsvinden op 22 november in Rotterdam. U kunt hierbij aanwezig zijn. Kijk op www.ARC12.nl voor meer informatie.

Uitgebreide informatie over de genomineerde stoelen en eervolle vermeldingen is te vinden via onderstaande links:
Balsa door Ben Hoek
Brett Baguette door Michael Schoner
Layer chair door Jorrit Taekema
Stuck chair door Oato design office
Cake-stoel door Jelle de Vries

 

 

Reageer op dit artikel