nieuws

Agendatip: Urbanism Week

Architectuur

Praktijkvereniging voor Urbanism POLIS organiseert deze week, tot en met 28 september de Urbanism Week 2012. Het thema is ‘Second Hand Cities’, rethinking practice in times of standstill’.

Agendatip: Urbanism Week

 

 

 

 

In de stedebouw moeten professionals op zoek naar alternatieve oplossingen voor (sociaaleconomische) problemen waarin steden wereldwijd verkeren als gevolg van de recessie. Wat verandert er vervolgens precies aan de beroepspraktijk? Wordt de nieuwe generatie stedenbouwkundigen nog wel op de juiste manier opgeleid? Moeten overheden een pas op de plaats doen en bewoners zelf hun omgeving laten ontwikkelen? Welke vormen van stedelijke ontwikkeling kunnen in tijden van financiële crisis nog worden toegepast?

Tijdens de Urbanism Week 2012 verzorgen Frits van Dongen, John Habraken, Santiago Cirugeda, Joan Busquets, Henk Ovink, Duzan Doepel, Wouter Vanstiphout en het bureau ‘Atelier d’architecture autogérée’ een lezing of workshop.

Urbanism Week 2012, ‘Second Hand Cities’, rethinking practice in times of standstill’. 24-28 september 2012, TU Delft/Faculteit Bouwkunde

Reageer op dit artikel