nieuws

Agendatip: tentoonstelling Metropolis bij Kunstliefde

Architectuur

De stad is verworden tot onze natuurlijke leefomgeving. Het dagelijks gebied waarin we ons bewegen bestaat uit beton, glas en staal. De stad als het moderne landschap is het thema van de tentoonstelling Metropolis die vanaf 13 oktober te zien is bij Kunstliefde in Utrecht.

Agendatip: tentoonstelling Metropolis bij Kunstliefde

In Metropolis wordt het metropolitane landschap door negen kunstenaars uit het binnen- en buitenland getoond. De kunstenaars, onder wie Wiel Arets, laten in hun werk zien hoe de metropool verstoken is van plaats en tijd. De metropool is overal en altijd op de wereld te vinden.

Tijdelijk

De kunstenaars tonen in Kunstliefde elk een eigen weergave van de stedelijke menselijke habitat. Zo verrijst er tijdelijk een nieuwe stad met de naam Metropolis. Het is een stad die is opgebouwd uit beelden van steden over de hele wereld. Deze stad is zowel echt als fictie, zichtbaar maar niet tastbaar en vooral, net als alles in de metropool, tijdelijk.

Reageer op dit artikel