nieuws

Opening Paviljoen De Zeespiegel in Hoorn

Architectuur

Onlangs is paviljoen De Zeespiegel in Hoorn aan Zee geopend. In de tentoonstelling het DNA van Hoorn ontdekte Jos Halfweeg en Lars Zwirs van Atelier Silver en architectuurcentrum Hoorn dit pareltje aan het Markermeer. Hoorn aan Zee maakt volgens hen te weinig gebruik van zijn unieke ligging. Zij willen hier verandering in brengen met de ontwikkeling van het nieuwe culturele paviljoen De Zeespiegel.

Opening Paviljoen De Zeespiegel in Hoorn

De initiatiefnemers bouwde een zeecontainer om tot een opvallend verplaatsbaar object met terras. Paviljoen De Zeespiegel moet meer bezoekers naar de Hoornse kustlijn trekken waardoor de stad meer als waterstad kan worden beleefd. Een afwisselend kunst- en cultureel programma moet hierbij aan bijdragen.

Deze zomer staat De Zeespiegel bij de Westerdijk, ter hoogte van de oude schouwburg.

 Tijdens de Bouw Paviljoen De Zeespiegel
Foto: Katja Effting

 

Reageer op dit artikel