nieuws

Op avontuur in coffeeshop Hi/Lo

Architectuur

Speciaal voor de 2e editie van de iPad Magazine App liet architectenbureau Workshop of Wonders een film maken over coffeeshop Hi/Lo, de eerste nieuwe coffeeshop in Utrecht in 20 jaar. Deze smoking club is ontworpen als een eigentijdse en hoogwaardige horecagelegenheid, met een Arabisch tintje. De naam Hi/Lo is in het interieur vertaald naar twee sferen, een helderwitte hemel en een mysterieuze hel.

Op avontuur in coffeeshop Hi/Lo

Het Utrechtse architectenbureau Workshop of Wonders zag het als een uitdaging om de coffeeshop in een nieuw daglicht te plaatsen en deze te ontdoen van het smoezelige imago. De entree op de begane grond is voorzien van een organisch gevormde glazen toegangsdeur en een balie van schijnbaar willekeurig gestapelde geometrische elementen. Vervolgens stapt de bezoeker in een lichte ruimte, die de bezoeker het idee kan geven zwevend in een wolkenlandschap te verkeren. Agentschap Shop Around is gevraagd de wanden van bijpassende illustraties te voorzien.

Opiumkit uit het oosten

In de kelder is het Arabische thema nadrukkelijk aanwezig. De ‘hel’ is geïnspireerd op de Aziatische opiumkitten. Er zijn verschillende Marokkaanse producten toegepast, zoals vloertegels en poefs. Deze contrasteren met de van achter aangelichte aluminium wandpanelen en de zwarte glazen kasten om de automaten en tv’s. Ook het andere meubilair in Hi/Lo is geselecteerd op het ondersteunen van de Oriëntaalse sfeer en de resistentie tegen hete peuken.

Bekijk meer informatie over dit project op de iPad Magazine App, die hier te downloaden is.

Reageer op dit artikel