nieuws

Bedaux de Brouwer tovert clubhuis om tot paviljoen

Architectuur

Bedaux de Brouwer won de prijsvraag en mag het nieuwe clubhuis ontwerpen voor sportvereniging Were Di in Tilburg. In het gebouw moeten voorzieningen worden opgenomen voor de leden van de verschillende onderdelen van de vereniging, zoals hockey, tennis, jeu-de-boules en beach volleybal. Duurzaamheid, gezelligheid en een multifunctioneel gebruik zijn belangrijke uitgangspunten voor het nieuwe paviljoen.

Bedaux de Brouwer tovert clubhuis om tot paviljoen

De leden konden stemmen op de ontwerpen van vier bureaus via een ledenpoll op de website van de club. Het paviljoen van Bedaux de Brouwer is door de Bouwcommissie “transparant, sfeervol, flexibel en eenvoudig” genoemd.

Dienstbaar aan de plek

Volgens Bedaux de Brouwer vormt het terrein van Were Di “een groene oase binnen de zich verstenende stad.” De architecten noemen het nieuwe clubhuis dan ook geen gebouw, maar een paviljoen; “licht, laagdrempelig en dienstbaar aan de fantastische plek.”

Het paviljoen is van binnenuit ontworpen. De kantine is opgedeeld in verschillende zones om intimiteit te creëren zonder afbreuk te doen aan het ruimtelijke effect van het geheel. De hoogte en de houten spanten geven de ruimte een karakteristieke gezellige sfeer, passend bij de club.

Aanpasbaar in de toekomst

Met deze extra hoogte, vrij indeelbare ruimte en het vele daglicht is het clubhuis geschikt voor meerdere activiteiten. Met een zichtas over de gehele lengte is de veiligheid en sociale controle optimaal. De heldere opzet maakt ook dat het clubhuis eenvoudig is aan te passen in de toekomst. Het paviljoen wordt op een sokkel geplaatst waardoor het zich als uitkijkpost verheft boven de velden. Het uitkragende dak geeft het een alzijdige kwaliteit met rondom terrassen en beschutte plekken waar de leden kunnen genieten van de sportactiviteiten. Door te kiezen voor een prefab houten constructie is het paviljoen snel en goedkoop te bouwen.

Reageer op dit artikel