nieuws

Vier winnaars bij competitie haven Helsinki

Architectuur

De vier winnaars van de internationale Kirjava satama Ideeën Competitie zijn bekend. De 201 deelnemers aan de wedstrijd suggereerden nieuwe ruimtelijke modellen voor de zuidelijke haven van Helsinki. De jury besliste om vier prijzen uit te delen aan vier evenwaardige ontwerpen omdat geen enkel ontwerp er uit sprong. De ‘winnaars’ kregen de namen Boegbeeld, Meren syleily, Stadi terassi en Tori.

Vier winnaars bij competitie haven Helsinki

 

Wereldhoofdstad van Design

De inzendingen bevatten veel elementen die gebruikt kunnen worden om de zuidelijke haven in de volgende eeuw te vernieuwen. In Kauppatori zou het mogelijk moeten zijn om de input van de inzendingen te gebruiken om de voetgangersomgeving te verbeteren tot het niveau van een Wereldhoofdstad van Design.

Beeld Tori

Publieke bebouwing in de haven

Vermoedelijk zullen de vier teams samen met de ontwikkelaars verder werken aan het ontwerp van het gebied dat reikt van de Markthal tot de Olympische Pier. De winnende ontwerpen tonen dat het mogelijk is om een publiek gebouw te plaatsen dat bij de omgeving van de Kanava Terminal past. In sommige inzendingen zijn zelfs nieuwe residentiële gebouwen aan de rand van Kaivopuisto Park gesuggereerd.

Reageer op dit artikel