nieuws

Symposium Landschap en stedenbouw

Architectuur

Op 5 juli organiseert het SfA een symposium op het bedrijventerrein Amstel III in Amsterdam Zuidoost over landschap en stedebouw. Tijdens de bijeenkomst wordt vooruit gekeken naar de afgelopen en komende tien – twintig jaar landschapsarchitectuur.

Symposium Landschap en stedenbouw

 

In het project Urban Landscape is onderzoek gedaan naar de rol van de landschapsarchitectuur in de stedebouw in de afgelopen twintig jaar. De vraag – welke rol kunnen landschapsarchitecten spelen in de toekomst? – bleef echter onbeantwoord.

Met het symposium in Amsterdam Zuidoost wil het SfA vooruit kijken naar de komende tien à twintig jaar. Wat kan de jonge generatie landschapsarchitecten bijdragen aan nieuwe (stedelijke) opgaven?

Tijdens het symposium worden plannen van de jonge generatie gekoppeld aan coreferenten. Voor welke ruimtelijke opgaven staan we en welke nieuwe condities zijn er? Is de opgave van de toekomst er een van complexe acupunctuur of is een aanpak op grote(re) schaal onvermijdelijk?

Symposium Landschap en stedenbouw

Locatie: Ahrend Inrichten BV, Laarderhoogtweg 12, Amsterdam

Aanmelden
Voor deelname aan dit symposium is aanmelden vóór 1 juli noodzakelijk via communicatie@architectuurfonds.nl

 

 

Reageer op dit artikel