nieuws

Nationale Federatie Stadsgerichte Landbouw in de maak

Architectuur

Stadslandbouw staat volop in de belangstelling. Gemeentes, provincies, en projectontwikkelaars zien kansen in deze nieuwe vormen van landbouw, die de voedselproductie voor bewoners bereikbaar maken en gecombineerd kan worden met recreatie en natuur. Ook ondernemers en boeren zien de stad als kans om hun dienstverlening uit te breiden.

Nationale Federatie Stadsgerichte Landbouw in de maak

 

Om al deze projecten in goede banen te leiden sluit een coalitie van bedrijven en kennispartners vandaag een Green Deal met Minister Verhagen, Minister Spies en Staatsecretaris Atsma voor de oprichting van een Nationale Federatie Stadsgerichte Landbouw. De coalitie wil hiermee de stadsgerichte landbouw professionaliseren.

De Federatie is een initiatief van Van Bergen Kolpa Architecten, LEI Wageningen UR, PRIVA en de Volharding Breda

Reageer op dit artikel