nieuws

Isolatieplaten als bouwmateriaal

Architectuur

Student Mario de Vries heeft met zijn idee voor een innovatieve toepassing van Troldtekt platen een eervolle vermelding gekregen in de gelijknamige prijsvraag. In zijn idee Shaded Shelter worden de geluiddempende platen gebruikt als bouwmateriaal voor noodopvang bij natuur- of humanitaire rampen.

Isolatieplaten als bouwmateriaal

Door middel van simpele verbindingen kunnen de Troldtekt platen met elkaar verbonden worden waardoor een hele eenvoudige struktuur ontstaat waar aan allerlei aanpassingen en toevoegingen kunnen worden gedaan. De shelters moeten een gevoel geven van een tijdelijk huis zonder het gevoel voortvluchtig te zijn. De units kunnen worden uitgerust met een kleine keuken, een (stapel)bed, een watervoorziening en een zonnepaneel, de basisbenodigdheden van een huis.

Door vervolgens deze platen af te werken (dicht te smeren) met lokale materialen zoals leem, klei of zelfs dierenmest is het mogelijk snel en efficient onderdak te bouwen voor de middellange termijn.

Winnaar werd Matthias Kisch van de Deense Kunstacademie in Kopenhagen. Meer informatie en uitslag van de Troldtekt Award 2012

Reageer op dit artikel