nieuws

Denk mee over Your Street in Eindhoven

Architectuur

Heb je een relatie met Eindhoven, dan kan je nu meedoen aan de ontwerpwedstrijd Your Street. Hierin dagen Premsela en Capital D ontwerpers uit een idee in te zenden voor toepassingen en oplossingen voor het straatleven en de openbare ruimte in Eindhoven. Voor de realisatie van de twee beste ideeën zijn 10.000 en 5.000 euro beschikbaar. Inzenden kan tot en met 27 augustus.

Denk mee over Your Street in Eindhoven

Ontwerpers en anderen makers en denkers kunnen hun ideeën, toepassingen en oplossingen online indienen via: www.designindaba.com/yourstreet. Een relatie met Eindhoven is genoeg – de deelnemers hoeven niet in Eindhoven woon- of werkzaam te zijn: elke straat in de stad kan ‘de jouwe’ zijn.

Een onafhankelijke commissie brengt het aantal aanmeldingen terug naar een selectie van tien. Een internationale jury, bestaande uit Christine Baan (Programma Directeur Dutch DFA), Ravi Naidoo (Oprichter en Algemeen Directeur Interactive Africa), Robert Jan Marringa (Directeur Capital D), Gitta Luijten (Directeur Premsela) en Mary-Ann Schreurs (wethouder van Innovatie, Cultuur en Openbare Ruimte gemeente Eindhoven), bepaalt vervolgens welke de drie meest waardevolle concepten zijn.

Dit drietal wordt in een expositie tijdens Dutch Design Week, van 20 en 28 oktober 2012 in Eindhoven, aan het publiek gepresenteerd. Voor de realisatie en uitvoering van de twee beste concepten stellen Dutch DFA en gemeente Eindhoven bovendien bedragen van 10.000 (winnaar) en 5.000 (tweede plaats) euro beschikbaar.

De competitie is een idee van Design Indaba die vorige jaar een ontwerpwedstrijd lanceerde voor Your Street in Kaapstad. In navolging hiervan is nu de wedstrijd in Eindhoven gelanceerd. Het is de bedoeling later een competitie te houden in Istanbul en New Delhi.

Reageer op dit artikel