nieuws

Alleen nog schilderwerk van Will Alsop

Architectuur

Alleen nog schilderwerk van Will Alsop

Een van de bekendste architecten van Groot-Brittannië, Will Alsop, stopt als architect. In de toekomst wil hij zich concentreren op de schilderkunst. De architectuur laat hij niet helemaal los, zo geeft hij nog wel adviezen voor nieuwe projecten en gaat hij vaker lesgeven in Amerika.

Over zijn beslissing voor de schilderkunst zegt hij “Dit maakt me gelukkig, je leeftijd mag je niet in de weg staan bij de keuze voor veranderingen in je leven”. Ook de financiële crisis heeft aan zijn beslissing bijgedragen, ook al zegt Alsop dat zijn praktijk winstgevend is.

Alsop won in 2000 de Stirling Prize met de Peckham Bibliotheek in Londen. In Nederland verwierf de architect vooral faam met zijn in de ijskast verdwenen plan voor het stationsgebied van Rotterdam Centraal, ook wel bekend als de ‘Champagneglazen’. De laatste jaren kende de architect enkele tegenslagen waaronder de verkoop van zijn praktijk in 2004.

Gerelateerde artikelen/webberichten
Sterarchitect gewongen bureau te verkopen door redactie de Architect; gepubliceerd: 06 april 2006 op productie.dearchitect.nl
Project: Wetenschappelijk avontuur –  Instituut voor cel- en moleculaire wetenschap van de Queen Mary Universiteit in Londen door Alsop Design; door Jones, Will; gepubliceerd: 22 maart 2006 in de Architect Interieur nr. 19
Champagneglazen als lokkertje voor CS – Ontwerp William Alsop voor het stationsgebied van Rotterdam.; door Maandag, Ben; gepubliceerd: 01 mei 2001 in de Architect nr. 5
Alsop aan de slag met Rotterdam CS – Architectenkeuze stationsgebied.; door Maandag, Ben; gepubliceerd: 01 mei 2000 in de Architect nr. 5

Reageer op dit artikel