blog

Blog – MultiPly toont hergebruik houtconstructies

Architectuur

Door Jeroen Apers – MultiPly is een houten paviljoen naar ontwerp van Waugh Thistleton Architects. Het verticale doolhof van gestapelde modules en trappen creëert labyrintische ruimtes die met elkaar verweven zijn en mensen uitnodigen om het gebruik van hout in de architectuur te verkennen en na te denken over hoe we onze huizen en steden bouwen.

MultiPly laat zien hoe technisch vervaardigde houtconstructies opnieuw kunnen worden geconfigureerd, hergebruikt, hergebruikt, hergebruikt en uiteindelijk gerecycled. Het paviljoen is op drie locaties getoond, waarbij elke iteratie een andere vorm heeft gekregen. De bescheiden assemblage van modules ontkent de technische uitdagingen die ontstaan door de dunheid van de panelen, belangrijke uitkragingen en de complexiteit van het ontwerpen van een constructie die kan worden gereduceerd tot een set van onderdelen. MultiPly bood de mogelijkheid om de grenzen van CLT-constructie te verleggen. Net als een IKEA-meubel, komt het als een set onderdelen aan en kan het in minder dan een week rustig gemonteerd worden.

 

Reageer op dit artikel