blog

Blog – Tijdelijk paviljoen in Cannes

Architectuur

Door Jeroen Apers – Een tijdelijk paviljoen met een opvallende gevel op het strand van Cannes. Giles Miller Studio heeft in opdracht van de BBC Studios dit demontabele en herbruikbare paviljoen ontworpen ter gelegenheid van de MIPCOM-beurs.

De ‘huid’ van het gebouw is in de eerste plaats een mechanisme om de visuele transparantie van het gebouw te controleren, maar de sculpturale samenstelling van duizenden recyclebare aluminium ‘bloemblaadjes’ resulteert in een object van natuurlijke schoonheid. De golvende gevel van het gebouw opent zich overdag als een complex organisch mechanisme, die de bezoekers een zicht geeft op de Middellandse Zee, maar tegelijkertijd moet het ook naar het karakter van het werk van de BBC Studios verwijzen.

   

Reageer op dit artikel